Country 500, wat een ervaring!

Well, that was quite an adventure! Zondag zijn we naar het Country 500 festival geweest op het Daytona Speedway racecircuit. Country 500 is een festival a la Lowlands maar dan met alleen maar country artiesten. Het is een driedaags festival maar je kon ook kaartjes voor 1 dag kopen. Op zondag traden onder andere Easton Corbin (en die kennen we allemaal van de hit “Are you with me”), Kip Moore, Keith Urban en Kid Rock op.

Voor de nacht ná het concert hadden we een hotel geboekt in Daytona Beach zodat we niet nog terug naar Davenport moesten rijden en lekker aan de Bud Light of Jack Daniels konden J Het hotel is en mooi jaren 50 gebouw en poepnieuw gerenoveerd.

 

Na de check-in zijn we met een Über naar de Daytona Speedway gereden waar we bij de will call kiosk de kaartjes hebben opgehaald.

 

DSC03853 (1)
En binnen!

We waren nog niet binnen of we kregen al een bevestiging van de vermoedens: veel cowboylaarzen!

DSC03857

Jonge appetijtelijke dames waren over het algemeen gekleed in hot pants met cowboylaarzen.

Niet zo jonge en minder appetijtelijke dames trouwens ook ?

Nadat je door de ingang bent gegaan kom je met dit uitzicht het terrein op: iets rechts van het midden een grote witte tent (jaja, zonder airco maar wel met open zijkanten voor een briesje( en rechts aan het einde de main stage.

IMG_1595

DSC03925
De tent (AKA Bluebird Theater)
DSC03914
en de main stage

En tussen die twee podia in was een middenterrein met horeca en allerlei promotionele activiteiten van Budweiser, Jack Daniels etc.

Wat wij dus als domme toeristen niet wisten is dat het gebruikelijk is om je eigen stoeltje mee te nemen, zelfs mét ingebouwde parasol! Als we dat hadden geweten hadden we die ook lekker meegenomen.

 

We hebben de eerste uren met name in de Bluebird tent gezeten want het was bloedheet. We hebben daar onder andere Mark Chesnutt en Easton Corbin gezien en Meta heeft ook nog Maggie Rose gezien terwijl ik even aan de wandel was.

Easton Corbin drijfnat bezweet tot op zijn spijkerbroek aan toe.

Biertjes waren flink aan de prijs, een groot blik Bud Light was $11 dus het geld vliegt er wel doorheen want je moet flink doordrinken om je vocht op peil te houden!

DSC03948
Gezellig volk overal, dit waren onze buren in het bluebird theater.

En voor de rest plaats ik gewoon aleen maar foto’s. Het was een fantastische ervaring en als het aan mij ligt gaan we ooit nog een keer. Helemaal fantastisch is natuurlijk de volle drie dagen met een camper op het terrein maar dat is nogal prijzig (vanaf $750 voor drie dagen met water en electriciteit hookup), dus….

9 antwoorden op “Country 500, wat een ervaring!”

  1. Gaaf om een keer mee te maken! Het kost een paar centen zo’n festival, maar dan heb je ook wat. En dan heb ik het natuurlijk over de jonge appetijtelijke mannen met cowboyhoeden ?

  2. Zo, dat klinkt als een geweldige dag, volgende keer dan je outfit er ook op aanpassen 😉

    1. Hahaha, ik zag er niet erg ruig uit he? Als je een Disney shirt aan hebt wordt je met pek en veren het terrein afgebonjourd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *