Prequel 3: De voorbereiding: de hotels en de auto

Amerika is de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Er zijn streken waar je op de populaire dagen zomaar $160 voor een Motel 6 betaalt, dus dat is een stuk prijziger geworden! De lastigste plekken waren de kust (daar is alles het hele jaar door onbetaalbaar lijkt wel), Napa Valley en de omgeving van Lake Tahoe; bij die laatste twee zitten we toevallig in het weekend en dat zijn populaire bestemmingen voor de gefortuneerde bewoners van de San Francisco Bay Area. Daar is twee maanden voor onze vakantie 90% al volgeboekt en betaal je voor een muffig hotel met een lage waardering op Tripadvisor $187.

Gelukkig heeft HotWire ons kunnen helpen. Bij Hotwire krijg je een mooi tarief maar weet je vooraf niet welk hotel je krijgt. Je weet wel welke klasse en in welke stad of zelfs wijk en je krijgt de 4 hotels te zien waar jouw hotel er zeker 1 van is. Dus het is een beetje een gokje en je kan niet annuleren.

De eerste nacht hebben we Pullman in de omgeving van San Francisco, de dag erna een Sheraton in Sacramento; beide via Hotwire. We hebben ook nog twee AirBNB’s (voor ons echt de eerste keer!) geboekt.

In Vegas hebben we 4 nachten Encore via Hotwire en de laatste twee nachten zitten we in Crown Plaza in LA, ook via Hotwire. “Voordeel” van Hotwire is dat je bij het boeken al betaalt dus zo spreid je de kosten een beetje.

Het leukste hotel is “the Oregon Hotel” in Mitchell Oregon, dat ligt in the middle of nowhere en daar kan je alleen telefonisch boeken! Het dichtstbijzijnde dorp ligt op een uur rijden, ik denk dat we daar wel rust vinden!

De rest van de hotels is allemaal met hotels.com geboekt en die kunnen we allemaal annuleren mochten we de plannen willen wijzigen.

De auto is (het begint een traditie te worden!) een convertible bij Alamo geworden. Alamo heeft Ford Mustangs en die hebben de grootste kofferbak. Een Camaro heeft en heel klein kofferbakje met een mini-opening.

We hebben omdat we vaker convertibles huren maar eens wat zachte Eastpak koffers gekocht, daar kan je makkelijker de achterbak mee volstouwen dan met harde koffers.

3 antwoorden op “Prequel 3: De voorbereiding: de hotels en de auto”

 1. Leuke plannen Hans en Meta! Mooie route hebben jullie gepland. Wel een klus, hè…. aldoor keuzes, keuzes……

  Glass Beach staat al even op mijn lijstje, dus erg leuk dat jullie er nu heen gaan! Goed plan het blog op die manier te doen. Heb zelf ook met ons tripje naar NY ook gedaan. Het is alsnog een hele klus, maar het scheelt heel veel kostbare vakantietijd.

 2. Wow een hotel in Mitchell! Dichter bij The Painted Hills kun je niet zitten. Goed gevonden!

  Tja en hou op over die hotelprijzen. Ook ik ben ruim boven ons budget moeten gaan. Maar inderdaad Hotwire to the rescue. Met voor jullie nog 54 daagjes en voor ons 61 daagjes op de teller schiet het al aardig op. CU ergens tussen Bend en Crater Lake ?

 3. Hi Hans en Meta,

  Nu alweer jaloers op jullie mooie plannen.
  Geniet ervan, San Francisco is echt een leuke stad, ga ik ook nog eens een keer naar terug.

  Groeten,

  René

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *