Dag 13, Zuidelijke deel van Highway One

Na de Great Migration van gisteren was het vandaag weer Business As Usual met veel natuurschoon en leuke dingen!

Het ontbijt in het hotel was een armoedige toestand dus hebben we Google maar eens om advies gevraagd en die adviseerde ons Yolked Extreme Breakfast. Dat klonk wel als een risicootje want dat “extreme” kan zomaar betekenen dat ze alleen maar narigheid op de kaart hebben staan, maar dat bleek ongegrond. Het was een superleuke ontbijtzaak met een fris interieur met een goeie kaart, ze hadden zelfs iets met yoghurt en fruit! (Waarom hebben Denny’s of iHop dat niet?!). En we kregen als “Amuse” kleine donutjes, zo leuk!

Na het ontbijt ging het dak weer van de auto en was Monterey de eerste bestemming. Monterey is leuk en mooi! Je hebt bij kustplaatsen langs highway one twee smaken: vergane glorie of leuk. Er tussenin bestaat niet. En Monterey is dus leuk. Wel veel erg dure hotels maar het ziet er zeer verzorgd uit allemaal.

Na een lekkere Latte kreeg de Mustang weer de sporen en gingen we Highway one weer op. Hadden we vorige week de ruige kust boven SF ontdekt, nu was de beurt aan het deel ónder SF. En we mogen onszelf nu dus “subject matter experts” noemen want we hebben ze dus beiden gedaan! The Verdict is dat het noordelijke deel ruiger is, héél brede stranden heeft, wat frissig is en vooral rustig. En het allerbelangrijkste: je rijdt er minder direct aan de zee dan bij het zuidelijke deel omdat Highway one vaker het binnenland in gaat, van 100 km rij je er 25 aan zee.

Het zuidelijke deel is warmer, maar ook drukker en je ziet er meer kust. Van 100 km rij je er 80 aan zee. Ze zijn allebei mooi, maar op een andere manier.

We hebben veel stops gemaakt, onder andere op een plek waar heel veel zeeleeuwen liggen. Wat een enorme beesten zijn dat zeg! Liggen allemaal een beetje te suffen op het strand, strak tegen elkaar aan!

De eindbestemming vandaag was nog niet bekend omdat we deze wilden laten afhangen van hoe de dag verliep. En die verliep zo dat we in Pismo Beach eindigden, daar waren we een jaartje of 10 geleden ook met Maxim. Een zoektocht tussen de recensies op hotels dot com leerde ons dat er een nieuw hotel aan zee was geopend (Inn at the Pier) dat heel goeie recensies had en na een hoop middelmatige hotels waren we wel toe aan wat verwennerij! En verwend zijn we, wat een heerlijk hotel! Mét een rooftop bar, je begrijpt dat daar een cocktailtje is genuttigd!

De zonsondergang was erg mooi en daar heb ik mooie plaatjes van kunnen schieten.

We hebben na een korte blik op de planning snel nog een nachtje bijgeboekt, waren wel toe aan een rustdagje na zoveel reisdagen. En er was grote twijfel over wat we hierna zouden gaan doen. Joshua tree of toch nie? Als we wél Joshua Tree zouden doen hadden we weer twee langere reisdagen gehad en dat vinden we nu wel leuk geweest. Dus Hotwire even aangeslingerd en gekeken wat twee extra nachtjes Vegas zou kosten. Dat viel wel mee en dus hebben we de gok gewaagd. We zouden Bellaggio, Venetian of Wynn krijgen en nadat we op de “book now” knop hebben gedrukt bleek dat het The Venetian is geworden, hadden we ook op gehoopt!

Dus zitten we 6 nachten in Vegas en die dagen krijgen we echt wel vol! Valley of Fire, Hooverdam en ik moet Rick nog even polsen want die had nog wel wat natuurgeweld in die omgeving als advies.

Nuttige feiten: de benzineprijs. Die schommelt nogal. Goedkoopste die we gezien hebben was $2,88 en de duurste iets boven de $4 maar gemiddeld zo tussen de 3,60 en 3,90.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *