Wild life!

Nog even een nagekomen foto van gisteren want het synchroniseren van foto’s tussen apparaten werkt niet helemaal 100%. Maar het is wel meteen een mooie foto die het openbare toilettensysteem in de USA mooi weergeeft. Ik heb ‘m maar wat verkleind om de schok niet te groot te maken.

2017Floridadag3 IMG_1139

Enfin, terug naar de zondag! Reveille was vandaag rond 5 uur, dus een stuk beter dan gisteren! Na het ritueel van rondje Facebook, blogje schrijven, bakkie en ontbijt was de bestemming Circle B Bar Reserve. En hoewel dat meer klinkt als iets waar ze de lekkerste rumsoorten schenken is het een natuurpark met verschillende soorten landschap; ander ander moeras, bos en een meer.

2017Floridadag3 DSC02828

Het was nog lekker rustig onderweg (duh, zondagochtend om 07:00) dus we waren lekker vroeg in het park.

Gelukkig was er een duidelijke waarschuwing dat dieren altijd voorrang hebben, voor je het weet snijd je een alligator de pas af!

We kwamen hier natuurlijk voor het wildlife, het eerste stuk door het bos was het hoogtepunt een squirrel. Wel héél mooi bosgebied, vreemd om eiken en palmbomen naast elkaar te zien.

2017Floridadag3 DSC02844

Maar eenmaal aan de rand van het meer aangekomen staken hier en daar al wat bolle ogen en nieuwsgierige koppies boven het water uit.

2017Floridadag3 DSC02858

Na ongeveer een mijl te hebben gelopen kwamen we langs een overdekte boardwalk boven het water van waaruit je mooi zicht had op de alligators en de vogels (en Meta).

2017Floridadag3 DSC02869

Beide diersoorten leven hier in een soort viswalhalla want de vissen waren met vrij weinig moeite te vangen omdat ze allemaal vlak bij de kant rondplonsden. De alligator hield zijn bek open en de vissen zwommen er zo in!

2017Floridadag3 DSC02976
Gaat ‘ie nou die alligator opeten?

2017Floridadag3 DSC02954

2017Floridadag3 DSC02963

Verderop was het wat moerassiger en daar zagen we een klein alligatortje (die dus net even het moeras verliet om netjes via de weg naar een andere sloot te lopen).

2017Floridadag3 DSC02987

2017Floridadag3 DSC03001

En allerlei mooi gevogelte!

En als klap op de vuurpijl ook nog een roofvogel die een lekker visje aan het opeten was (Rick, help me even, welke is dit?)

2017Floridadag3 DSC02927

Toch wat hongerig geworden van dit avontuur hebben we daarna een lunch/ontbijtje gedaan in de Cracker Barrel waar het Meta zowaar is gelukt iets enigszins gezonds te vinden op de kaart!

Na de lunch naar huis waar ik naar de Best Buy gereden ben om een nieuwe lens voor mijn camera te kopen want ik wil graag iets meer zoom. Ik had alleen een 16-55 mm lens en heb er een 55-210 lens bijgekocht zodat ik betere natuurfoto’s kan maken (hoop te kunnen maken).

Diner bij Pei Wei wat ook weer een voedzame en redelijk veel groente bevattende maaltijd was. En superlekker! En een tip: de Pei Wei bij Celebration op de 192 is op zondag heerlijk rustig!

’s avonds nog even naar de premium outlets op Vineland geweest waar we allebei wat van onze gading hebben kunnen vinden.

Oh ja, ik heb vandaag een donut gedaan met Dries. Heel simpel: stuur om en gas geven! ?

8 antwoorden op “Wild life!”

 1. Zo zeg dat gaat goed daar met wildlife spotten. Grappig dat kleine gatortje op de weg. Alhoewel het blijft een gator. En waar was zijn moeder? Het eten ziet er ook goed uit. Top dag?

 2. Nou nou nou zeg, ik dacht dat Rick alleen patent had op al dat wildlife ?
  Heerlijke dag en lekker eten hoort er ook bij!

 3. Wandelen in een supergebied en wat leuk dat gatortje op de weg..
  Jullie hebben heel veel wildlife gespot helemaal leuk..

  Veel plezier met je zoomlens !!

 4. Toe maar; wildlife, lekker (en zelfs gezond) smikkelen en shoppen. Voor ieder wat wils ??

  Laat die wildlife foto’s met de nieuwe zoomlens maar komen. Ik heb zelf een 18-200 lens en die zit er standaard op. Ideaal!

 5. Zo veel wild life gezien vandaag en hilarisch de eerste foto van de wc?
  En de foto van meta is ook super moo!!
  En ben nu al benieuwd naar de scherpe foto’s van morgen met je nieuwe lens

 6. Super dat ook jullie daar de nodige wildlife gespot hebben, en wat zal dat leuk fotograferen worden met de nieuwe lens !!

  En dan ook ff een ‘bad-ass’ donut maken met Dries 🙂

  ps,
  Die roofvogel is een Osprey

 7. Circle B Bar is zo mooi. Die gator op de weg, supergaaf! De vogel die een vis eet is een Osprey.

 8. Je wildlife begon al op het toilet …bizar die lage schotten en kieren bij de deuren!
  Wat een super foto van die baby gator op de weg, maar net wat Sonja zegt…waar is mama??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *