Dag 6 eeeeh, 7!

En zo hebben jullie het zomaar even een dagje zonder moeten doen! Dag 6 was namelijk de rustdag en daarin is zo weinig vermeldenswaardig gebeurd dat het verslag daarvan zeer slaapwekkend zou zijn!

Ik had natuurlijk wel wat kunnen zeggen over de complimenten die ik krijg voor Dries, en dat de Amerikanen oprecht “I like your car!!” roepen. Tot mijn grote spijt heeft het langs de lokale universiteit rijden er nog niet toe geleid dat er hordes bevallige deernes in 聽de auto sprongen!

Maar nu weer over dag 7. Op dag 7 gingen we een airboat tour doen en dat kan ook in Centraal Florida prima. Het noemt zichzelf de Kissimmee Swamp Tours en ligt ongeveer een uur ten zuiden van Kissimmee. Alhoewel… We hadden de Tomtom op de iPhone en Apple maps op de navigatie van de auto aangezet en daar zat meer dan 3 kwartier聽verschil tussen! Later bleek dat door een 5 mijl lange onverharde weg te zijn die door de tomtom op lagere snelheid was ingeschat.

2017 Florida dag 6 DSC03435

We waren uiteindelijk dus ruim op tijd aanwezig voor de airboattour.

2017 Florida dag 6 DSC03442

Het gebied waar deze tocht wordt gedaan is heel open gebied zonder mangrovebossen, het is een mix tussen moeras en open water. Moeras ruik je overigens wel hoor, best een putlucht hier en daar.

We zaten op de boot met een Duits gezin en de air boats bij deze operator zijn niet van die enorme bakken waar je met 20 man op gaat.

IMG_1241

En toen was het dus dieren spotten. En nog meer dieren. En daarna nog meer.

Maar laten we beginnen met de grootste, een heel boze meneer alligator.

2017 Florida dag 6 DSC03477

Dit was ook een forse en die dook zo maar onder de “aarde” in het moeras.

2017 Florida dag 6 DSC03548

En een snail kite, ik kreeg hem helaas niet dichterbij (want de zoomlens is weer teruggebracht naar de Best Buy, was niet helemaal tevreden over de scherpte van de foto’s)

2017 Florida dag 6 DSC03527

2017 Florida dag 6 DSC03480

een mooi vogeltje:

2017 Florida dag 6 DSC03599

En nog veel meer vogels, al dan niet in ei-vorm (wat ik dus niet begrijp is dat ze zichzelf promoten als de echte natuurliefhebbers maar wel met elke boot langs dat nest varen).

En natuurlijk deze vreemde vogel weer met op de achtergrond een alligator

2017 Florida dag 6 DSC03551

Vervolgens nog even de drone opgelaten en wat mooi video en fotomateriaal van de omgeving geschoten. De video staat al gedeeltelijk op Facebook en daarvan maak ik later nog wel een wat mooiere versie.

2017 Florida dag 6 DJI_00172017 Florida dag 6 DJI_0020

Oh ja, nagekomen foto van een Osprey met een lekker hapje in zijn poten

2017 Florida dag 6 DSC03669

Nadat we weer vertrokken met Dries hebben we ongeveer een half uur met samengeknepen billen gereden omdat de inhoud van de tank opeens van nog 45 mijl te gaan naar “low range” ging en de naald stijf onderaan stond. En het was best wel middle of nowhere daar dus hadden we niet graag zonder benzine komen te staan! Maar we hebben het weer gered.

Bij de benzinepomp kwamen we deze camper tegen die helemaal vol zat met love bugs!

2017 Florida dag 6 DSC03677

En een trotse Trump aanhanger

2017 Florida dag 6 DSC03709

’s avonds hebben we lekker gegeten bij Olive Garden en als je op de menukaart kijkt zie je echt de meest bizarre dingen, zoals gefrituurde lasagna. Alsof normale lasagna nog niet genoeg calorie毛n bevat ?

En met de laatste foto’s van Dries en een mooi bordje sluit ik de dag weer af. Tot morgen, dan gaan we naar Magic Kingdom (dus eigenlijk vandaag 馃檪 )

 

10 antwoorden op “Dag 6 eeeeh, 7!”

 1. Oh, oh, low range anxiety en dat terwijl je niet eens electrische rijdt ? Maar jullie hebben het gehaald. En dus werd het wederom een TOP dag ??

  Veel plezier in MK vandaag!

 2. Geweldige filmpjes met de drone. Dat zijn toch ook beelden die je dan nooit meer vergeet. Alles van bovenaf bekijken is weer iets heel anders. Super!!

 3. Wat een heerlijke dag weer.
  En ja je hebt ook vakantie en dan is het ook wel eens fijn om helemaal niets te doen,dus helaas voor ons ook geen blog.
  Maar vandaag heb je het weer goed gemaakt,wat een mooie tocht.
  En lekker gegeten top dag..

 4. Ik had inderdaad al een dag gemist, maar snap het wel hoor. Soms valt er gewoon niets te melden omdat vakantie vieren ook betekent dat niets moet of hoeft en gewoon lekker lui zijn. Wat een leuke tocht hebben jullie gemaakt. Wel spannend om met weinig benzine terug te moeten rijden. En die drone is echt geweldig!

 5. Heerlijk zo’n boat tour en wat is het toch leuk om die foto’s en filmpjes vanuit de lucht te zien.

 6. Je noemt het een rare vogel maar die vogel zit wel te genieten zo te zien. Geweldige opname met je drone, je maakt me steeds enthousiaster om er 茅茅n aan te schaffen. Succes morgen in MK.

  Gr. Ronald

 7. Hoewel een airboat toer super gaaf is om te doen, juist in dit deel van Florida, begrijp ik je opmerking over het verstoren van de natuur helemaal! Wij kregen te horen dat de dieren aan de airboats gewend zijn… laten we dat dan maar hopen. Maar jullie hebben lekker veel dieren gezien en de uitgestrektheid van dit gebied is prachtig. Echt genieten. De opnames met de drone zijn echt heel gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *