Dag 21, 11 aug. Salinas – San Simeon

We hebben vandaag 210 kilometer gereden en daar hebben we zowat de hele dag over gedaan! De weg die we vandaag gereden hebben, Highway 1 langs de kust, is nogal een kronkelige weg.

We zijn eerst naar Monterey gereden, maar dat zag er erg commercieel en toeristisch uit, dus die hebben we maar over geslagen. Vervolgens hebben we de befaamde 17 mile drive gereden, een schitterende weg langs de kust met een paar mooie “Vista” points. De foto’s zeggen zoals altijd meer dan 1000 woorden.

Het klimaat hier (en ook in San Francisco) wordt sterk bepaald door de mist die regelmatig vanuit zee komt binnendrijiven. Deze mist komt tot de kust en dringt een klein stukje landinwaarts en lost dan vanzelf op. Als je een weggetje inrijdt dat dwars op de kust ligt ben je binnen een minuut vanuit de mist in de volle zon. Als je de hele dag langs de kust rijdt zit je het grootste deel van de dag in het gebied tussen mist en zon. Zoals je op de foto´s kunt zien is het een schitterend gezicht.

We hebben vandaag op een paar plaatsen zeeleeuwen gezien. Enorme beesten die een beetje liggen te vegeteren op het strand.

Even over de TV hier. Ze hebben geen teletekst, maar meer dan 95% van de TV programma´s is ondertiteld via een soort teletekst (close captioning heet het). Zowel opgenomen programma´s zijn ondertiteld als live evenementen, zij het met enige vertraging. Zelfs commercials zijn ondertiteld! Op zich is het een prettig systeem; mijn engels is verre van slecht maar ze praten soms wel heel erg snel. Ik zou best wel willen dat we in Nederland de Engelstalige uitzendingen ook in het Engels ondertiteld zouden zijn.

Ons hotel van vandaag heet Silver Surf Motel en is nogal goedkoop ingericht. Het ziet er niet uit, maar morgen kunnen we vertellen of de bedden lekker sliepen.

Erg lekker gegeten bij restaurant Manta Ray. Eigenlijk opvallen goed zelfs, Franse keuken, dus hebben we er maar een flesje wijn bij genomen, was hier best te betalen. Wijn is over het algemeen best duur hier in restaurants.

Foto´s!

De gadgets van de Caddy raken zo langzamerhand wel een beetje uitgeput. Dat je ook de achterklep met de afstandsbediening kunt openen is dan ook een schrale troost om vandaag toch nog wat te kunnen melden.

ps. nog drie dagen, we willen helemaal niet naar huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *