En we waren gelukkig

Bam! 3 uur ’s nachts en klaarwakker. Twee opties: negeren en proberen toch nog wat te slapen (lees: wakker liggen) of wakker worden en een bakkie koffie maken. Gekozen voor het laatste. En zo geschiedde het dat wij om 3 uur al wakker waren en ik mijn dingetjes voor de weblog kon gaan voorbereiden.

Foto’s in de Apple fotostream krijgen gaat thuis snel maar in hotels blijkt dat anders te zijn. Tergend langzaam komen ze binnen vanaf de telefoon naar de laptop maar who cares, haast is voor de werkenden, wij zijn op vakantie!

Om een uurtje of vijf liepen we in de Walmart waar ik een videootje heb opgenomen voor een collega die het bedrijf gaat verlaten en die vanmiddag een afscheidsfeestje had. Dat leek zo’n leuk idee, om het filmpje in Amerika op te nemen, maar ja… die wifi is net iets minder dan thuis. Shit, hoe krijg ik dat filmpje nou ge-upload… McDonalds! We hadden onszelf het eerste ontbijt iets culinairder voorgesteld maar hebben van deze wifi-nood maar een ontbijt-deugd gemaakt en bij de plaatselijke Mac ons ontbijt genuttigd en daar het filmpje (tergend langzaam) naar youtube geupload.

Ik denk dat het rond zes uur was dat we echt op pad zijn gegaan voor onze trip van vandaag: circa 400 kilometer naar Natchez, Mississippi. En nu ik dit zit te schrijven bedenk ik me dat we veel meer kilometers hebben gemaakt, dik boven de 500! Blijkt dat TomTom ons om heeft laten rijden, waar ik achteraf misschien wel heel blij om ben want de route was werkelijk schitterend!

De eerste 150 kilometer was over echte snelweg, snelheden van 75 mijl en daarnast was het ook nog donker dus niet echt lekker om het dak open te doen. Maar om een uurtje of acht was het licht, werd het wat warmer en werden de wegen smaller en langzamer. Dus tijd om het dak er eens af te halen.

En toen overviel het me: een totaal gevoel van geluk. Maar echt ook. Uit het niets: prikkende ogen en een last die haast fysiek van m’n schouders leek af te glijden om plaats te maken voor een onbeschrijflijk gevoel. Zonnetje, mooie omgeving, mijn lief naast me en de wind in m’n haar. En dit zeg ik helemaal niet om er een emotioneel dramatisch verhaal van te maken maar ik had écht het gevoel alsof alles in één keer van me afviel: de perikelen met Meta’s gezondheid + een rotperiode op werk met een reorganisatie waarbij we wat mensen hebben moeten laten vertrekken: We kunnen het verleden achter ons laten en nu echt alleen maar naar de toekomst kijken. En dit gelukszalige momentje waarbij alles wat mooi was opeens tegelijkertijd samenkwam was daarvan de mijlpaal.

Omwille van jullie tijd zal ik nu maar even fast forwarden naar de eindbestemming van vandaag, Natchez Mississippi. “Hoog”gelegen aan de rivier Mississippi, wat inhoudt dat het op 20/30 meter hoger ligt dan de rivier. Een bijzonder schattig stadje waar het nu nog lekker rustig is maar waar het in de zomer waarschijnlijk erg druk is. Want mooi! Heel veel mooie oude antebellum huizen, statige estates uit de 18e eeuw. Onze B&B is gevestigd in zo’n oud huis. Dit is ‘m. En dit zijn de foto’s:

’s avonds gegeten met uitzicht op de Missisippi bij een ondergaande zon, kijk die garnalen eens even lekker zwemmen in de boter met Cajun kruiden en knoflook! En natuurlijk die mooie ondergaande zon.

Tot morgen!

0 antwoorden op “En we waren gelukkig”

 1. Joh, zit met kippevel je geluksstuk te lezen….wat mooi dat jullie je weer zo kunnen en mogen voelen. Het is jullie meer dan gegund!! Wat een super mooie kamer in de B&B, leuk om eens een blog over een totaal nieuw stuk USA te lezen. Geniet maar lekker verder!!

 2. Wat een prachtig mooie dag, in alle opzichten! Een dag om in te lijsten! Fijn dat jullie weer zo kunnen genieten samen. Prachtige route.

 3. Ook bij prikten m’n ogen bij het lezen van je eerste stukje. Kippenvel en ontroerd hoe mooi je gevoel kan verwoorden. Heel veel plezier and from the bottom of my heart: I WISH YOU MORE JOY AND LOVE (zover dat nog kan)!

 4. Zoals ik net al via de FB-chat aan jou vertelde, heb ik het reisverslag helemaal vanaf het begin gelezen. Heel indrukwekkend om te lezen over hoe jullie een onbeschrijfelijk gevoel kregen, iets wat ik mij heel goed kan voorstellen daar ik zelf ook eind vorig jaar ternauwernood een flinke reorganisatie bij mijn werkgever heb overleefd…

  En wat een mooie fotos, ik wist niet dat Texas zo mooi is.

  Geniet lekker samen en wij kijken alvast uit naar het verslag vanmorgen met ongetwijfeld weer een mooi verhaal en natuurlijk de nodige sfeerfotos 🙂

  1. Texas (of in ieder geval het zuiden en westen) is heel groen. Lijkt veel op Georgia. Florida is het veruit het groenst van allemaal maar de andere zuid-oostelijke staten hebben ook heel veel bossen!

 5. Zit ik toch te slikken bij je blog zeg….mooi geschreven en hartstikke mee blij voor jullie! Wat een prachtige plek hebben jullie uitgekozen, we zijn helemaal mee blij en gelukkig voor jullie.

 6. Wat stralen jullie samen op de foto in die gave auto. Dat jullie op dit moment gelukkig zijn, stralen jullie zeker uit. Hou vast. en wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken. Zo leuk om iets te lezen over een stukje (voor mij) onbekend Amerika. Maak er weer een fantastische dag van!

 7. Ik schreef het al eerder… Schrijf dit soort dingen nou niet, dan wil ik ook. Maar tof om te lezen dat jullie je vermaken, ook al is het drie uur ’s nachts 🙂

 8. Jeetje wat een jaar hebben jullie gehad,maar Ooo zo fijn om dat gevoel van geluk te hebben toch:)
  En wat een stralende foto van jullie saampjes in de stoere rode cabrio.
  Mooie foto’s en wat een mooie B&B gaat vast lukken om daar te genieten..

 9. Supergaaf!!! Geniet ervan en ontspan lekker! En denk aan het motto van de University of Mississippi (Ole Miss):”We might lose a game, but we’ve never lost a party!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *