Dag 3, historie snuiven in Charleston

Kerken, kerken, kerken.

Er zijn twee scenario’s:

  1. Er zijn hier in het zuid-oosten zoveel gelovigen dat ze wel om de 30 auto-rij-seconden een kerk neer moeten zetten
  2. Om een of andere reden kunnen de baptisten lastig met elkaar door een deur waardoor ze gedwongen zijn om voor elke afsplitsing een nieuwe kerk neer te zetten.

Ongelooflijk hoeveel kerken hier staan. Kijk deze foto: twee kerken in 1 foto!

DSC00432.jpg

We zijn door dorpjes gereden waar werkelijk waar om de 30 seconde een kerkje stond! En het was zondag dus konden we mooi zien of ze een beetje trouw waren maar dat viel zwaar tegen! Je kan het zelf zien op de foto hierboven: maar twee autos bij de kerk!

De reis vandaag was vergelijkbaar met die van gisteren met als enige verschil dat we nu in South Carolina zitten en gisteren in Georgia. Het viel ons weer op dat ook hier bijna geen toeristen komen, wij werden overal met veel bewondering bekeken. Are you guys from Germany? No from Holland. Oh really? That’s cool! Blabla Amsterdam etc. etc. 馃檪

Om een beetje in stijl te blijven hadden we maar een zender (WKSP) opgezet met een programma dat “Praise is what I do” heette en dat dekte de lading goed!

De omgeving waar we vandaag doorheen reden was wederom schitterend. Het is een clich茅, maar wat zie je toch veel meer van de natuur en omgeving als je van de snelweg afgaat en je over kleinere lokale wegen verplaatst. Nog wat foto’s (kijk de eerste: Lean on Leiden!):

[pe2-gallery class=”alignleft” ] DSC00398.jpgDSC00405.jpgDSC00406.jpgDSC00409.jpgDSC00411.jpgDSC00416.jpgDSC00428.jpgDSC00429.jpgDSC00433.jpgDSC00435.jpgDSC00437.jpgDSC00441.jpgDSC00442.jpg[/pe2-gallery]

We hebben gelunched bij de Cracker Barrel, een wat vreemde restaurantketen omdat de helft van de zaak bestaat uit een “Country store” en de andere helft uit Country restaurant. Dus vooral veel plattelandsvoer op de kaart. Denk aan grits, fried chicks en sawmill gravy. Het is ons gelukt om een lekkere brunch samen te stellen zonder al te veel rariteiten en waren er wel positief over eigenlijk, grappige zaak!

De eindbestemming van vandaag was Charleston, een voor Amerikaanse begrippen oude stad met veel historie. We sliepen in het Best Western King Charles, een net hotel maar ook hier weer vrij kleine bedden waarin het best proppen is. Normaal gesproken zou ik daar niet zo’n probleem mee hebben maar in een vreemde omgeving heb ik graag wat ruimte in bed.

Meta en ik hebben samen de stad verkend en een lekker biertje gedronken in een Ierse Pub waar Europees voetbal op TV was en een wedstrijd tussen LA Galaxy en Man City.

 

Het diner ’s avonds was de Bubba Shrimp company. Een keten van restaurants waar ze voornamelijk vis serveren. Eten was redelijk maar wel aan de prijs voor een keten dus ik denk niet dat we er terugkomen.

En toen naar bed… nadat Maxim mij in zijn slaap een knietje had gegeven en vervolgens toen ik net weer in slaap was gevallen de deken van me aftrok heb ik mijn kleren aangedaan en ben heel zielig aan de receptie gaan vragen of ze toevallig nog een kamer overhadden. En die hadden ze, en gelukkig ook nog voor een ietwat gereduceerde prijs!

Dus lag ik lekker alleen in een kingsize bed en heb ik nog prima geslapen, al ben ik de eerste nachten vaak nog wat van de leg op vakantie.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] DSC00447.jpgDSC00449.jpgDSC00450.jpgDSC00453.jpgDSC00454.jpgDSC00455.jpgDSC00457.jpgDSC00458.jpgDSC00459.jpgDSC00463.jpgDSC00467.jpgDSC00470.jpgDSC00472.jpg聽[/pe2-gallery]

Over de auto heb ik trouwens nog wel wat te melden! Er zit namelijk wel een sleutel bij de auto, maar het losse afstandsbedieninkje mist, dus elke keer als ik de auto van het slot haal gaat het alarm af en moet ik snel de sleutel in het slot steken. Even snel iets uit de auto halen is dus geen doen want elke keer is het TOET-TOET-TOET-TOET! Onderweg wel wat Alamo vestigingen tegengekomen maar die hadden allemaal geen Chevrolet Tahoe en die wil ik toch wel heel graag weer terug! Ik wacht wel tot Orlando en dan ruil ik ‘m daar wel in, dat is zo’n grote luchthaven dat ze wel een auto in deze klasse hebben.

E茅n antwoord op “Dag 3, historie snuiven in Charleston”

  1. Hi Meta, Hans en Maxim,
    Ziet er wederom fantastisch uit daar in de US. Ben weer helemaal jaloers hoor!!!! Maar mag natuurlijk niet klagen na mijn South African Adventure, maar dat lijkt al weer zo lang geleden. Een mooie grote bak is natuurlijk niet verkeerd h猫 zo’n Tahoe. Geniet er lekker weer van met alle mooie road trips en straks in de Villa in Kissimee. Ik mag maandag weer aan de slag, heb er zo’n zin in ;-(.
    Groetjes,
    Ren茅 (je collega)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *