Dag 4 en 5, grote bomen en Highway 1

Met pijn in ons hart verlieten we gisteren ons mooie huis met die schitterende tuin, hier komen we vast nog wel eens terug! We hebben ontbeten bij Denny’s, dat was de eerste keer deze vakantie, en vast ook wel weer de laatste keer. Het is 1 keer leuk maar dan hebben we het er allebei wel mee gehad.

De rit vandaag was naar Crescent City en we zouden vandaag voor het eerst Highway 1 gaan doen. We hebben deze weg onder San Francisco al een keer gedaan maar het noordelijke deel is voor ons nieuw. Achteraf blijkt dat het deel dat we gisteren en vandaag hebben gereden een mix te zijn tussen kustweg en weg door de bossen. Eerlijk gezegd hadden we meer kustweg verwacht, maar misschien komt dat morgen wel als we nog verder noordelijk gaan. De boswegen waren deels onderdeel van Redwood National park, waaronder de “Avenue of the Giants” en die naam is meer dan terecht. Wat een ENORME bomen zijn dat! Supergaaf! En het waren ook weer veel slingerwegen door de bossen. En het is overal heerlijk rustig op de weg, precies waar we op gehoopt hadden en waarom we dit gebied bezoeken. Ik heb zo’n vermoeden dat het in Oregon nog rustiger is maar om je een indruk te geven kwamen we zo om de minuut een tegenligger tegen met als record een pauze van bijna 10 minuten tussen twee tegenliggers!

En daarna was het kust. Veel kust en vooral hel erg ruige kust. En kou ook trouwens, aan de kust komt het kwik overdag niet boven de 17 graden en als we ’s ochtends op pad gaan is het een graad of 12! Gelukkig hebben we fleece jasjes bij ons die ons lekker warm houden. En het dak gaat er ’s ochtends meteen vanaf hoor, heerlijk!

Het hotel gisteren was Curly Redwood Lodge. Het was oud (vergane glorie) maar wel schoon en goedkoop. Slechts $84 en dat is voor deze kust héél goedkoop. We hebben er prima geslapen en daar gaat het om.

Vandaag hadden we meer zee dan gisteren maar toch viel de verhouding bos-zee wat tegen. Check de foto’s maar, het is adembenemend allemaal!

We hebben vandaag nog een tussenstop gemaakt bij de Sealion Cave, we waren bang voor een tourist trap omdat er een gift shop bij zat, maar het was super leuk! En die lucht! ?

We zijn ook nog bij de Oregon Dunes geweest en daar kan je met een buggy overheen crossen, dat had ik wel eens gezien maar was ik vergeten. Stom dus! Want anders had ik dat kunnen regelen, maar nu was het helaas te laat.

Morgen verder langs de kust en we eindigen voor 3 nachten in Portland! Zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *