Dag 23, 13 aug. Santa Monica – Los Angeles

Vandaag zijn we naar Universal studios geweest (een pretpark). We hadden vooraf via internet Front of Line passen besteld, waarmee je bij alle attracties zo langs de wachtrijen kunt lopen en meteen de attracties in kunt. Het is een beetje een gok, want als het rustig is heb je voor niets je front of line pas gekocht, maar gelukkig voor ons was het druk 馃檪

Dit jaar is er een nieuwe ride geopend in het park “Simpsons, the Ride” en die is helemaal te gek. Het is geen traditionele rollercoaster maar een simulator die in een ENORME koepel staat waar een film op wordt vertoond. De “karretjes” waar je in zit bewegen alle kanten op en kunnen schudden en trillen en in combinatie met het beeld dat op de koepel wordt geprojecteerd is het net of je in een echte achtbaan zit. Het filmpje hieronder geeft wel een goede indruk). In het begin zit je te wachten tot die deurtjes opengaan en dan opeens ga je omhoog en blijkt het helemaal geen rollercoaster te zijn! We hadden nog wel gevraagd of er loopings in zaten, niet dus!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=s1krehoPSQ0&hl=en&fs=1]

Vermeldenswaardig is ook nog “Jurrasic Park”, dat is een waterbaan met een duizelingwekkende vrije val waar je kletsnat van wordt. Ik ben er drie keer ingeweest met Maxim en was tot op mijn onderbroek nat!

麓s avonds bij PF Changs gegeten, waarom hebben we in Nederland niet zulke goeie chinese restaurants? Dit is gewoon een modern restaurant met modern oosters interieur en echt uitstekend eten. Niet alles in dezelfde saus zoals bij Indrapoera!

De service in de horeca is hier trouwens helemaal mijn ding. Lekker snel en efficient. Romantisch eten is er niet bij, tenzij je het hoofgerecht pas besteld op het moment dat je het daadwerkelijk geserveerd wilt hebben want ze rammen de gangen er hier doorheen. Dankzij de gratis refills heb je ook altijd een vol glas drinken en je hoeft de bediending maar zelden te vragen om een refill want ze houden het scherp in de gaten. De oorzaak van deze goede service is dat het bedienend personeel bijna geheel van de fooien afhankelijk is, en dat de fooien hier bij goede bediening tot 20% bedragen, dus dan lopen ze wel voor je. Ideaal! Dat is nog eens wat anders dan La Pallazina waar je bij de aanvang van het hoofgerecht bestelde cola wordt geserveeerd als je bord net leeg is.

We zitten twee nachten in Sportsmens lodge hotel in de buurt van Universal Studios, Hollywood en Beverly Hills. Prima hotel met lekker zwembad (waar ik nu zit te tikken)

Foto麓s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *