Dag 18, 8 aug. San Francisco

Vanochtend ben ik naar de kapper geweest. Ik had het risico genomen dat ik de vakantie wel door zou komen maar mijn haar werd veel te dik. Vorige keer dat we op vakantie in de USA waren ben ik ook in San Francisco naar de kapper gegaan en dat was een hele ervaring omdat die kapper geen schaar gebruikte maar alleen een scheermes. Dat was een Spanjaard die 40 jaar daarvoor naar de USA was geemigreerd.

De kapper die ik vandaag had was een Fillipijn die 50 jaar geleden naar Amerika was gekomen. Deze kapper was waarschijnlijk naar dezelfde school geweest als die Spanjool van 13 jaar geleden (lees: gewoon een beetje kappertje spelen en dan komen de skills vanzelf wel), want deze deed alles met een tondeuse. Uitdunnen was er dus niet bij, maar het zit prima.

En wat deed de kapper toen hij klaar was? De stofzuiger door mijn haar en nek. Ja, een echte stofzuiger, met een slang die heel hard HUUUUUUUU doet als hij even vacuum trekt in je nek. Wat een topper, en dat voor 13 Dollar!

Oh ja, het cliché is dus echt waar en geen verzinsel, want de kapper vroeg me of Nederland in Denemarken lag…

Overdag hebben we de 49 mile Scenic drive gereden. Die kan je in de TomTom inladen en dan hoef je alleen maar de instructies te volgen; dat zou ieder stad moeten hebben! We hebben zodoende de mooiste delen van SF gezien. Schitterende parken, heel mooie woonwijken en de allersteilste straten van de stad.

Er rijden hier overigens erg veel Toyota Priussen. En als ik zeg veel, dan is het ook echt veel. Er rijden überhaupt veel kleinere auto´s dan elders rond in SF. Ook Volvo´s, ze hebben dus toch smaak. Lachen is dat als ze een Europese auto rijden in Amerika dat ze dan de zwaarst gemotoriseerde versie hebben. Dus een Golf V6 2.5 (hier rijden we gemiddeld in een 1.6), Audi A4 2.8 Quattro etc.

Vanavond zijn we naar het Ajax – Feijenoord van het Baseball geweest: LA Dodgers tegen de SF Giants, wat een spektakel zeg! De supporters van de twee partijen zitten gewoon door elkaar heen en dat is geen enkel probleem. Eten en drinken is heel duur. Kipstukken met friet: $10,– en een medium cola is ook al gauw 5 dollar. Helaas hebben de Giants verloren 🙁

foto´s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *