Dag 15, 5 aug. Las Vegas – Mammoth Lakes

600 kilometer voor de boeg! We moesten van Las Vegas naar Mammoth Lakes aan de onderkant van Yosemite NP en zouden onderweg door Death Valley rijden, maar hadden eigenlijk niet zo麓n zin om weer door woestenij te moeten. We hebben daarom een kortere route buiten Death Valley om genomen en dat is ons achteraf bijzonder goed bevallen. Hoewel we al veel rustige wegen op onze route hadden gehad blijft het toch wel hoogseizoen. De weg die we vandaag hadden was duidelijk geen typische touristenroute want we hebben momenten gehad dat we gemiddeld om de tien minuten een tegenligger hadden met een uitschieter naar twintig minuten. Dan kom je dus dertig kilometer lang niemand tegen! Voor de liefhebber: we reden in NW richting via de Interstate 95 om op een gegeven ogenblik de 266 / 168 in westelijke richting te nemen. Die laatstgenoemde weg was echt schitterend met afwisselend kaal maanlandschap en zodra je een stukje omhoog ging werd het groen. Het weer was ook zo raar onderweg! Terwijl we in de zon reden zagen we het verderop onweren en regenen. 5 minuten later reden we de bergen in en zaten we zelf middenin een ENORME regenbui om even later weer in de zon te rijden en weer naar een schouwspel van zon, onweer en regen te kijken.

In the middle of nowhere hoorden we 2 Unlimited met Get Ready for This op de radio! Cool!

Onderweg in Big Pine gegeten bij Rossi麓s Steak and Spaghetti. Toen we net in het restaurant zaten kwam er een soort zwerver binnen. Morsig uiterlijk en onvaste tred, je kan je er wel iets bij voorstellen. De man scharrelde wat bij de piano, ging zitten en bleek goddelijk piano te kunnen spelen! Tel daar het meer dan gemiddelde eten bij op en we hadden een ervaring die we als een heel goede herinnering aan deze vakantie gaan bewaren!

Maxim kreeg de dag erna bij de Chinees een gelukskoekje met als tekst “wordt niet misleid door de eerste indruk” en merkte toen op dat dat sloeg op die pianist in dat restaurant. Slimmerd! Ongelooflijk trouwens hoe goed hij engels verstaat, hij volgt alles wat er op TV en in films wordt gezegd en kan zich in restaurants aardig redden.

We overnachtten in Mammoth Mountain Inn in Mono Lake, een schattig wintersport-oord waar ze de kerstversiering nog in de bomen hadden hangen. Hier kan je ook in de zomer lekker wandelen.

Foto麓s

2 antwoorden op “Dag 15, 5 aug. Las Vegas – Mammoth Lakes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *