Dag 13, 3 aug. Las Vegas

Vandaag blijven we in THEhotel at Mandalay Bay. Heerlijk geslapen op onze pillowtop matrassen, dat is een boxspring bed met een soort dekbed er overheen, alsof je op de wolken ligt.

Overdag lekker rustig aan gedaan, beetje in het zwembad gehangen, Pina Colada erbij (Maxim had er ook 1, maar dan zonder alcohol) en ´s avonds hebben we buffet gegeten.

Grappig is dat het allerstoerste in Vegas een hotelzwembad met een apart stuk voor “European-style Sunbathing” is. In eerste instantie begreep ik helemaal niet was ze daarmee bedoelden, maar dit blijkt een stuk zwembad te zijn waar je topless mag zonnen. Zo 1995!

Er wordt nog flink gebouwd in Vegas, hoewel een deel van de bouwactiviteiten voor een aantal nieuwe hotels is stilgelegd vanwege de recessie die momenteel toeslaat in Las Vegas. Echt helemaal bizar groot is het project City Center, waar bijna een stad binnen de stad wordt gebouwd. Alles wat je op deze site ziet is onderdeel van dat project, en dat is echt enorm groot. In de foto´s van vandaag zie je hoe het er momenteel bij staat. De bouwactiviteiten gaan ’s avonds en in het weekend gewoon door.

Ook heel Vegas is “Wolfgang Puck”. Deze in de USA beroemde kok is volgens mij de Jan des Bouvrie van de Las Vegas restaurants. Ieder sjiek hotel heeft een restaurant van Wolgang Puck en de beste man is nogal een polyvalent talent want hij blijkt verstand te hebben van zowel Italiaans, Frans als Chinees eten. Komt op mij nogal als een vreemde combinatie over; volgens mij gaat het meer om de naam Wolfgang Puck dan om de kwaliteit van het voer.

foto´s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *