Voorjaarsvakantie Texas, tweede poging!

In 2015 zijn we in het vroege voorjaar naar Texas afgereisd voor een korte tussendoorvakantie naar Houston, San Antonio en New Orleans. De weersverwachting voor februari was tussen de 8 en 20 graden, dus we zouden goede en minder goede dagen hebben.

We hebben een fantastische week gehad maar het was wel wat grauw allemaal en ook wat kort (en soms h茅茅l koud!) dus hebben we besloten om het nog eens over te doen, maar nu iets langer, een wat groter rondje twee maanden later in het voorjaar.

We vertrekken op donderdag 21 april (met United) en komen terug op zaterdag 7 mei, dus 2 weken en 2 dagen. De route die we rijden is grofweg Houston – Natchez – Nashville – Memphis – Dallas – Fredericksburg – Austin – Houston.

Het eerste deel is meteen bijzonder want na 2聽nachten in Natchez rijden we noordwaarts over de Natchez Trace Parkway. Dit is een route van 444 mijl tussen Natchez en Nashville die een belangrijke rol heeft gespeeld in de historie van de VS. Deze route is in de afgelopen eeuwen gebruikt door native amerikanen, ontdekkingsreizigers en immigranten die allemaal hun eigen sporen hebben achtergelaten.

Naast de historische waarde is “the Trace” vooral heel mooi, 444 mijl slingerende tweebaans weg door bebost en heuvelachtig gebied.

Natchez-Trace-Bridge-1

Er is al veel gepland en we hebben een lekker druk programma maar we hebben ook rust ingebouwd; zo zitten we in de meeste plaatsen 2 nachten zodat we niet zo hoeven te haasten.

Hoogtepunten genoeg! Jack Daniel’s distillery in Lynchburg Tennessee, Graceland, een echte County Fair, een wedstrijd van the Texas Rangers in Dallas, BBQ-en bij een (native Texaanse) collega in Texas en een huisje met een Hot Tub onder de sterren in Fredericksburg in het schijnbaar goddelijk mooie Texas Hill Country. En er komen vast nog een heleboel hoogtepunten bij!

De hele route zie je bovenaan in het tabje “Planning”.

En dan het vervoer! Ook niet geheel onbelangrijk! Onze eerste USA reis samen was in 1995 en toen hadden we een Ford Mustang convertible als huurauto die we nu weer gehuurd hebben 馃槈

 

G1

0 antwoorden op “Voorjaarsvakantie Texas, tweede poging!”

 1. Jullie reis ziet er geweldig uit! Ben heel benieuwd naar jullie reis. Zo leuk om rond te touren in een Mustang, hebben wij ook heel goede herinneringen aan.
  Wij vertrekken een weekje later naar Florida. Het wordpress blog ziet er goed uit. Toevallig zelf ook net een WP blog aan gemaakt na jaren Blogger…

 2. Enorm leuk dat je een blog bij gaat houden. Ik zal zeker aan jullie lippen hangen, want niets is leuker dan verhalen lezen over een stuk Amerika wat mij totaal nog onbekend is. Volgens mij wordt dit een ontzettend gave reis. En de auto is ook niet verkeerd. Nog maar een paar weken en het is al zover!

 3. WoW wat ziet dit er gaaf uit,een super mooie trip.
  En dat dan ook nog eens in zo’n stoere bak!!!
  Dat gaat helemaal goed komen,nog een paar weekjes.
  Wij lezen weer graag mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *