Dag 8, hello Florida!

Heerlijk, we zijn weer terug op bekend terrein en we zitten al lekker in het ritme. Het is heerlijk om hier in Florida in de villa aan te komen en al van de jet lag af te zijn. Vorig jaar waren we de eerste dag al in de villa en dan is ’s ochtends om 5 uur klaarwakker minder praktisch dan als je gewoon vroeg kunt gaan rijden naar de volgende reisbestemming.

Het huis is echt stukken beter dan die van vorig jaar. Niet dat daar iets mis mee was, maar deze is mooier en gezelliger ingericht. Ook veel betere kwaliteit apparatuur in de keuken bijvoorbeeld, je wilt echt niet weten wat voor crappy apparaten ze in de keukens van de huurvilla’s zetten! Vorig jaar hadden we in ons huis een kooktoestel zoals op de foto hieronder, serieus dat je dan dus je pan op een roodgloeiende spiraal moet zetten.

Enfin, het huis is mooi met lekkere meubels een lekker zwembad en een goeie airco.

Afgelopen nacht heerlijk geslapen en om een uur of 7 werd ik wakker. Meteen gaan douchen en daarna naar de Walmart voor brood voor het ontbijt. Twee keer de hoek om en ik ben bij de Walmart dus dat is ook perfect! Vorig jaar was het een kwartier rijden dus was ik elke keer 45 minuten weg en nu is het zo gepiept!

We zouden vandaag eigenlijk naar Magic Kingdom gaan maar omdat Animal Kingdom ons favoriete park is hebben we vanochtend besloten daarheen te gaan. We kwamen er om een uur of half tien aan en toen was het al aardig druk op het parkeerterrein. We werden ook meteen geconfronteerd met de bijna ziekelijke Safety maatregelen van Disney; op zich wel begrijpelijk maar telkens weer even wennen. Netjes achter het gele lijntje wachten (Sir I’m gonna have to ask you to step behind the yellow line) en de dienstdoende tram-veiligheidsfunctionaris loopt het hele trammetje af vooraleer we vertrekken. Better safe than sorry. Ik zal er later nog wel een filmpje van posten.

In AK aangekomen zijn we meteen naar Expedition Everest gelopen, onze favoriete roller coaster! De wachttijd was ca 15 minuten maar in werkelijkheid was het maximaal tien. De eerste keer zaten we helemaal achterin en Maxim en ik zijn nog een keer gegaan en hebben toen helemaal vóórin gezeten wat ik toch wel veel leuker vind.

Als tweede attractie hebben we de  Maharadja Jungle trek gedaan, hierbij loop je door een oerwoud met ruïnes en vergeten gebieden langs verschillende Aziatische diersoorten, zoals de komodovaraan vleermuizen (grote!) en de koningstijger. Vervolgens de Kilimanjaro Safaris. Hier kan men op een safari-voertuig stappen en typisch Afrikaanse dieren bekijken zoals giraffen, nijlpaarden, olifanten en leeuwen, rijdend langs rotskliffen en over wankele bruggetjes. Het is wel Disney!

Daarna de knaller van de dag, de Kali River Rapids, in de Efteling is dit de Piranha. Het verschil is echter dat je hier gegarandeerd nat wordt en als je mazzel hebt wordt je soaking wet! Heerlijk.

Tijdens de lunch kwamen we nog een Nederlander tegen die hier werkt en daar hebben we een babbeltje mee gemaakt.

’s Middags bij de villa gehangen en een beetje gezwommen en ’s avonds hebben we Sushi gegeten bij Seito Sushi in Celebration, echt een aanrader! We waren met zijn drieën $100 kwijt, wat best veel is voor Amerikaanse begrippen maar voor Nederlandse begrippen alleszins goed geprijsd.

We hebben niet zoveel foto’s van vandaag want we zijn hier vorig jaar ook al geweest. Wel veel gefilmd maar daar ga ik na de vakantie wel mee aan de slag. Ik heb hier een Flip gekocht, een superlicht cameliaatje (verdorie Apple, ik bedoelde toch echt cameliaatje CAMERAATJE!!! te typen), ben benieuwd hoe de kwaliteit is.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] DSC00574.jpg DSC00578.jpg DSC00579.JPG DSC00581.jpg DSC00583.jpg DSC00586.JPG DSC00587.JPG Web Albums App Upload - 29-07-11 21:29:18 DSC00588.JPG Web Albums App Upload - 29-07-11 21:33:30 DSC00604.JPG Web Albums App Upload - 29-07-11 21:34:40 Web Albums App Upload - 29-07-11 21:37:38 DSC00610.JPG  Web Albums App Upload - 29-07-11 21:40:29 Web Albums App Upload - 29-07-11 21:43:25 [/pe2-gallery]

2 antwoorden op “Dag 8, hello Florida!”

  1. Heerlijk hoor ! Ben weer bij met lezen, ziet er allemaal top uit ! Ik had ook nog getwijfeld over die Flip! Maar wilde graag iets wat ook onder water kon, dan heb je maar weinig keus.

    Ga je auto nog omwisselen, of geen zin in 😉 ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *