Dag 1, deel twee: na vertrek van Schiphol

Nadat we een uurtje hebben gerelaxed in de KLM Crown lounge zie ik opeens dat het boarden voor onze vlucht al begonnen is. Dus snellen we ons naar de gate waar we als een van de laatsten door de controle gaan. En dan sta je met driehonderd man in een veel te kleine ruimte een kleine 20 minuten op elkaar gepropt te wachten. Enfin, uiteindelijk mogen we dan aan board.

En dan de Business class in, wat een ervaring zeg! Als eerste aan boord, alle ruimte in de bagagebakken, heerlijk. En dan moet het grote verwennen nog beginnen. Brede stoelen die bijna helemaal plat kunnen en zelfs een massagestand hebben. Ons vliegtuig had de “oude” business class waarbij het TV scherm (groot!) en het tafeltje beiden in de armleuningen zitten. Als je TV kijkt en je tafeltje is in gebruik voor een drankje oid dan ga je niet even naar het toilet maar ben je wel even bezig om er uit te komen 馃檪

PicasaUp

Dan een glaasje bubbels (ja, echt te g锚nant) om het vreselijke wachten tot het vertrek te overbruggen. Kort na vertrek krijg je een aperitiefje aangeboden met een lekker bakje pinda’s (als je straks onderaan het verslag bent gekomen is de conclusie dat het een 9 uur durend drink- en eetfestijn is) en kan je je keuze doorgeven voor het hoofdgerecht; het hele menu (drie gangen) is samengesteld door Jonnie Boer. Vooraf lekkere zalm, hoofdgerecht gestoofd kalfsvlees en toe iets met rabarber en hangop? Uiteraard bij elk gerecht een passend (dessert)wijntje.

 

PicasaUp

Ongeveer een uur voor aankomst krijg je dan nog een keer een maaltijd geserveerd, ditmaal iets Indisch, erg lekker. Onderweg heb ik twee films gezien, Gooische Vrouwen en Hall Pass.

Al met al een bijzondere ervaring die de meerprijs van de upgrade zeker waard was; wat een manier om je vakantie te beginnen zeg!

Na aankomst mogen we als eerste van boord en aangezien de stewardess ons had gewaarschuwd voor de grootte van Atlanta airport viel het me nog wel mee. Ooit op Frankfurt geweest of de Schiphol B pier? Dan valt dit echt wel mee. Bij de grenscontrole zijn we als derde aan de beurt. We worden geholpen door een traditioneel horkerig mens die danwel handschoenen aanheeft om niet met al die bacteri毛n van die reizigers in aanraking te komen maar zelf zit ze te hoesten als een ouwe hond so who’s contaminating who?

Koffers ophalen gaat snel, daarna weer inleveren voor de controle en met een treintje naar een andere terminal om de koffer weer van de band te halen. Daarna naar Alamo voor het ophalen van de auto waar ik me laat verleiden (of heb ik die mevrouw nou verleid om mij iets moois aan te bieden?) tot een upgrade naar en grotere auto. We hadden een Kia Sportage achtig ding gehuurd en hebben nu een Chevy Tahoe, iets groter dan een Q7.

TomTom instellen, naar het hotel rijden (5 minuten), kamer in, kleren uit en tukken maar! Het is 10 uur ’s avonds en in Nederland dus 04:00.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] PicasaUp PicasaUp PicasaUp PicasaUp PicasaUp[/pe2-gallery]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *