Dag 1, een plog!

Weet je, we gaan deze vakantie echt wel wat leuke dingen doen, maar we gaan ook echt veel dagen niksen dus dan is een blog niet zo leuk. Maar een plog wel! Gewoon elke dag een rijtje foto’s. Leuk om de herkenbaarheid voor de Floridagangers en leuk om mee te kijken voor de nog-niet-Floridagangers.

Een Plog is veel foto’s en weinig tekst, dus here we go!floridadag1IMG_7517T茅 vroeg wakker natuurlijk! We zouden om 07:15 van huis vertrekken en ik was om 05:15 wakker. Kon ik mooi nog wat laatste dingetjes inpakken. Extra opladertjes en zo.

floridadag1IMG_7518Daar is ‘ie weer, onze Matroesjka koffer! De koffer in een koffer.

floridadag1IMG_7520En ze passen netjes met z’n drieen achterin, drie keer 19 kilo. Netjes toch?

floridadag1IMG_7521Hadden wij even pech. Onze handbagage werd aan een extra controle onderworpen, de allerachterste in de rij is die van ons. Uiteindelijke vertraging 10 minuutjes, niks aan de hand.

floridadag1IMG_7522Meta werd door de Marechaussee extra in de gaten gehouden. En geheel terecht overigens!

floridadag1IMG_7525Onze knappe puber! We hebben een super-tijd neergezet: van huis naar door de grenscontroles in 60 minuten. Inclusief parkeren, bagage inchecken, security en paspoort! Tip: Holiday Valet parkeren. Ideaal en op de totale kosten van een vakantie niet overdreven duur.

floridadag1IMG_7528Over “in je natuurlijke habitat zijn” gesproken. De stem van David Attenborough er onder en we hebben een documentaire over de Homo Shoppens

floridadag1IMG_7529Mooie nieuwe Delta A330.

floridadag1IMG_7533Ook hier weer genoten van het feit dat ik veel met de KLM vlieg voor m’n werk waardoor je overal voorin de rij naar binnen mag. Ik was de eerste in het achterste stuk.

floridadag1IMG_7534Ik was iets te laat met het vastleggen van de eco comfort plekken en daardoor konden we maar twee plekjes naast elkaar regelen. Meta en Maxim zijn eco comfort gaan zitten en ik in het achterste deel een exit stoel. Lekker beenruimte en ik had gelukkig een gezellige buurman. Ik wilde ook nog wat werk-dingetjes afronden en dat was veel schrijfwerk, kon ik dat lekker doen in die 9,5 uur dat je je anders zit te vervelen.

floridadag1IMG_7537Kijk ze zitten!

floridadag1IMG_7539Kijk ‘m eens werken!

floridadag1IMG_7545Het ziet er niet uit maar smaakte prima!

floridadag1IMG_7547Verplicht plaatje van de voortgang van de vlucht. Top in flight entertainment. Ik ben erg te spreken over Delta.

floridadag1IMG_7549Dankzij de wifi konden we ook nog lekker kletsen 馃槈

floridadag1IMG_7550En nog een lekker tussendoortje ook!

floridadag1IMG_7554Die rechterdeur die leidt via een trappetje naar een rustplek voor de crew op de plaats waar normaal gesproken zo’n cargo container staat. Een van de containers die ze laden is deze rustcontainer (Lower Deck Mobile Crew Rest). Slim.

floridadag1IMG_7556En dan komen we aan bij de immigratie. Altijd een taai onderdeel van de reis. Je kan geluk hebben of pech. En wij hadden dus geluk. Supersnel er doorheen!

floridadag1IMG_7569En ook nog eens geen kruis op het briefje uit de self service kiosk, that’s a first!!

floridadag1IMG_7573Hoort er ook bij. Kust van Florida!

floridadag1IMG_7575In het treintje. Maxim is al bijna puber af en staat fotografie onder voorwaarden toe.

floridadag1IMG_7578Auto! Wat een feest was dat toen we op Orlando de auto gingen ophalen. Via een foutje op de Alamo site heeft half Floridagangend Nederland voor een habbekrats een dikke bak kunnen huren. Deze jongen kost 475 euro voor drie weken. 5.6 liter V8. En er stond toch een feestelijke rij auto’s te wachten: Tahoe, Suburban, Ford Expedition. Snoepwinkel!

floridadag1IMG_7584Om een uurtje of half negen ging het licht uit. En om 4 uur weer aan 馃槈

 

 

 

11 antwoorden op “Dag 1, een plog!”

 1. Geweldig dit plog. Leuke foto’s en heerlijk commentaar erbij. Zit dit te lezen met een big smile. Geniet van jullie vakantie en laat de foto’s maar doorkomen!

 2. Wat was het een feest om jullie foto’s te bekijken met korte beschrijvingen erbij.

  Mooie jongen hoor die Max, hij moet gewoon door blijven gaan met op de foto’s te gaan 馃槈

 3. Leuk hoor, jullie plog! Prima reis hebben jullie gehad. En de auto… Tja, we snappen dat je daar heel blij van wordt! Veel plezier en vooral heel erg gaan genieten!!

 4. Hoi nou wij zijn al super blij met een plof.
  Zo komen wij mooi onze weken door,tot wij zelf mogen?
  En ik vind veel foto’s ook altijd heel leuk.
  Jeetje wat boffen jullie met zo’n mooie auto inderdaad geen straf om daar drie weken in rond te mogen rijden..
  Geniet ze

 5. Wat een leuk idee om te gaan ‘ploggen’ , zelf heb ik met het idee gespeeld om dit jaar alleen te gaan vloggen maar Petra verklaarde mij meteen voor gek dus zal het ongetwijfeld weer een blog gaan worden zoals jullie normaliter van mij gewend zijn.

  Wat een mooie auto heb je gescoord. Tahoe, Suburban, Ford Expedition : been there done that maar de Infiniti QX80 had ik al reeds op mn bucket-list staan, dus wie weet in september 馃槈

 6. Hahaha, dat eten ziet er echt niet uit !! Zoals altijd ??? ! Mooie plekken, en MOOIE auto geregeld. Ik stem voor het plog !!

 7. Een voorspoedige reis gehad. En nu lekker genieten. En inderdaad een heerlijke snoepwinkel???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *